14 de juny 2010

Diferents tipus de concursos

Hem rebut l'acta del concurs de la Biblioteca de Caldes de Malavella, i hem sabut que la nostra proposta no va ser valorada.
En les bases del concurs demanaven que per acreditar la solvència tècnica haguessis realitzat almenys tres equipaments de característiques similars, o haguessis participat en la seva redacció com a arquitecte col·laborador en un altre despatx. En la documentació que vam presentar, a part d'una relació dels projectes en els que haviem col·laborat abans de formar el nostre despatx, entre els quals hi havia equipaments de característiques similars, vam preferir destacar 3 dels nostres projectes,  dos d'equipaments i un edifici d'habitatges 7 vegades més gran que el de l'objecte del concurs. Suposem que vam cometre l'error d'aplicar el sentit comú enfront de l'entitat convocant, en aquest cas l'Ajuntament de Caldes de Malavella, que abans de valorar les propostes rebudes pel seu propi contingut, necessitava constatar que no eren casualitat.

Durant aquest temps que hem trigat en esbrinar què li havia passat a la proposta que vam fer per la Biblioteca de Caldes, hem pogut veure un plantejament oposat, el cas del concurs de la Hostatgeria d'Herrera del Duque, en el qual es tenia que resoldre un edifici 4 vegades més gran i més complex que la Biblioteca de Caldes. Però en aquest cas l'entitat convocant del concurs va saber treure el màxim profit del jurat especialitzat del que disposava per veure la solvència tècnica en les propostes presentades, independentment de la quantitat d'edificis de característiques similars que s'haguessin realitzat anteriorment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada