25 de juliol 2012

Reforma interior d'un semisoterrani

Estem realitzant el projecte de reforma d'un espai en semisoterrani per a habilitar-hi diversos espais d'oci d'una casa a l'Escala. 


En un espai caracteritzat per un fons en punt rodó, uns pilars al centre i un fals sostre de fusta, hem de projectar una nova distribució amb una habitació de convidats d´ús esporàdic, una zona de gimnàs i una petita sala d'audiovisuals.
La distribució es basa en uns envans formant una H que situats al centre i en relació als pilars existents, defineixen  subtilment els espais.

Els envans amagaran en el seu interior unes portes corredisses per tal de poder independitzar els espais.
Es preveu segregar al màxim els espais de servei per tal d'oferir més flexibilitat d'ús. Per aquest motiu  l'armari integrat no dóna a l'habitació sinó a l'àmbit de circulació que ens relaciona amb el vàter i la dutxa, també segregats en dues peces independents. Així l'habitació queda menys condicionada, admetent més combinacions de posició dels llits i per tant d'ús, aconseguint també que la zona de circulació sigui utilitzada com a espai que relaciona els armaris amb el bany.

Aquesta disposició de les obertures de pas permet la multiplicitat de circulacions, aconseguint que es pugui anar passant seqüencialment d'un espai a l'altre, evitant els espais amb un únic punt d'accés, i possibilitant que el moviment en el conjunt dels espais sigui més lliure.
D'altra banda també aconseguim mantenir la màxima profunditat de visió a través dels diferents espais, mantenint en certa manera la sensació d'amplitud  que tenia l'espai inicial.
Considerem que l'espai més adequat per a la sala de cinema és el del fons, ja que no disposa d'il·luminació natural, i on la pantalla és el centre focal d'un sofà semicircular que s'adapta a la geometria de la paret existent. Obtenint el màxim rendiment funcional de la característica geomètrica d'aquest espai.
En aquest espai es proposa que l'acabat de les parets i el sostre sigui de color fosc per a restar lluminositat a l'espai a favor del protagonisme de la pantalla. En la paret semicircular proposem un enllistonat de fusta sobre un revestiment de tela i fibres absorbents, per tal de que funcioni com a absorbent acústic i garanteixi la qualitat del so en aquest espai.
En la resta d'espais els tancaments acabats pintats blancs i el fet de que les portes siguin a tota alçada, sense interrompre la continuïtat del sostre, permet que la llum natural llisqui per aquestes noves superfícies fent que els espais siguin més lluminosos i agradables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada